Organisatie

Dionysus logoStudentenvereniging Dionysus Emmen is de enige studentenvereniging in de omgeving van Emmen en van de provincie Drenthe.

Tijdens je studententijd krijg je oneindig veel mogelijkheden om lid te worden van diverse verenigingen. Behalve aan een studentenvereniging kun je ook aan een studievereniging enorm veel hebben; zowel tijdens als na je studententijd. Wij hebben de voordelen van een lidmaatschap voor jou op een rijtje gezet.

1. Korting
Aangezien het studentenleven al duur genoeg is, is een beetje korting hier en daar zeker niet verkeerd. Als lid van een studievereniging krijg je vaak zo’n 10% korting op je studieboeken. Vooral bij dure boeken scheelt dit in de kosten, en kun je de overgebleven euro’s besteden aan een paar biertjes in de kroeg. Daarnaast bieden studieverenigingen soms ook andere kortingen aan op bijvoorbeeld activiteiten, feesten of een restaurant in je studiestad.

2. Nieuwe mensen leren kennen
Eén van de grootste voordelen is dat je veel nieuwe mensen leert kennen die dezelfde interesse hebben als jij. Vooral als je nieuw bent in een stad of pas begonnen bent met studeren is dit een fijne bijkomstigheid. Een studievereniging is dan zeker een goede plek om nieuwe contacten op te doen. Trouwens: niet alleen voor nu in je studententijd, maar ook voor later in de toekomst. Daarnaast is er altijd wel een studiebuddy te vinden die in is voor een UB-date.

3. Netwerk opbouwen
Het lidmaatschap bij een studievereniging is geschikt voor het opbouwen van een netwerk. De studiegenoten die je leert kennen kunnen zowel tijdens studie als na je studie, als je op zoek bent naar een baan, van pas komen. Daarnaast kom je regelmatig in aanraking met het bedrijfsleven, dat je de mogelijkheid biedt om in contact te komen met potentiële werkgevers voor een stage of baan.

4. Studiegerelateerde activiteiten
Studieverenigingen organiseren regelmatig studiegerelateerde activiteiten. Denk aan congressen, bedrijfsbezoeken, gastsprekers uit het vakgebied, workshops of een reis. Deze activiteiten zijn leerzaam en interessant voor je toekomst. Daarnaast zijn deze activiteiten ook dé momenten om uitgebreid te netwerken.

5. Leren organiseren
Net als studentenverenigingen bieden ook studieverenigingen de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot een waar organisatietalent. Word lid van een commissie of ga een stapje verder en doe eens een bestuursjaar. Naast dat het erg leuk kan zijn, is het ook enorm leerzaam en staat het op goed op je cv. Als lid van je studievereniging sta je daarnaast ook in nauw contact met de opleiding en heb je inspraak in bijvoorbeeld de kwaliteit van het onderwijs.